menu

Což takhle dát si churros 

19. 11. 2024

Zlín – Náš tradiční trh Pod Kaštany přináší Zlíňanům opravdu pestrou prodejní nabídku. Ať už jde o farmářské produkty, řemeslné výrobky, výpěstky malých zemědělců či výběr občerstvení, který sortiment a chutě nakupujících skvěle doplňuje. 

S novým trhem přišla i řada novinek, které nejsou v našem kraji zcela známé. Představíme si proto dnes jednu z nich, a tou je churros, která se podobá našim koblihám. Jedná se o tradiční španělské pečivo, ale stejně oblíbené je i Latinské Americe, Turecku, Spojených státech amerických, Portugalsku či Francii. Většinou má podobu úzkých, dlouhých tyčinek. Kuchaři je připravují z ingrediencí – prosáté pšeničné mouky, vody, oleje, cukru a soli, které se zpracují na odpalované těsto. Těsto se poté vytlačuje do rozpáleného oleje a smaží dozlatova. Zajímavostí je, že ve finále nejsou churros vůbec mastné. Churros se konzumují především čerstvé, horké, obalené v cukru se skořicí, případně polité čokoládou, karamelem nebo s Nutellou.

Mimochodem, víte, jak se správně churros vyslovuje? Čuros:-).